Asterix (*) in my data

Other discussions about CSPro
atr
Posts: 21
Joined: August 25th, 2014, 7:03 pm

Asterix (*) in my data

Postby atr » May 10th, 2018, 3:41 am

Any reason why I have asterix in my datafile as well in the exported data. It looks fine in the screen design. Thanks in advance

htuser
Posts: 327
Joined: December 19th, 2011, 6:26 pm
Location: HAITI

Re: Asterix (*) in my data

Postby htuser » May 10th, 2018, 8:08 am

Hi,
You have this because you have changed dictionary without formating data. Normally, you can do this without having asterix, but only if you add items or records at the end part of the dictionary.
Now, your data is corrupted. I don't think you can retrieve.Maybe, if you have activated paradata for item (Paradata Options---Partial Collection Options-- Field values), maybe you can always have a way to recover this item value (theses items values).

Hope this help you,

Gregory Martin
Posts: 1077
Joined: December 5th, 2011, 11:27 pm
Location: Washington, DC

Re: Asterix (*) in my data

Postby Gregory Martin » May 10th, 2018, 1:02 pm

The asterisks come if you have a value that is DEFAULT:

http://www.csprousers.org/help/CSPro/sp ... alues.html

As was mentioned, this usually occurs because:

1) You modified the length of certain dictionary items so that the old data can no longer be read. If this is the case, then you will need to use the Reformat Data tool to convert your old data to the new format. To do this, you will need a copy of your old dictionary.

2) Your data is invaild. For example, if you have a two-digit field AGE and then assign AGE = 300, then it will be written out as DEFAULT (with the asterisks).

atr
Posts: 21
Joined: August 25th, 2014, 7:03 pm

Re: Asterix (*) in my data

Postby atr » May 10th, 2018, 4:38 pm

Thanks to both of you for the reply....much appreciated.
Best,


Return to “Other”